„Пред законот Ромите се исти, во здравствената пракса се дискриминирани”. Ова е насловот на јавната дебата што Фондацијата за дебата и едукација ИДЕА Југоисточна Европа, Скопје ќе ја организира во четврток, 1 февруари 2018 година, во 11 часот, во Јавна соба во Скопје.Over 30 youth from Macedonia will cone together to learn how art can influence advocacy to solve their burning societal issues. From comic strips, and data visualization to graffiti and stencils, they will learn how to use different art techniques during the Art and Design for Advocacy training which will take place in Skopje, Macedonia from 27-28 April 2017.X